Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is om je tuin een update te geven. In 2023 zijn er verschillende tuintrends waar je uit kunt kiezen, van organische vormen tot kleurrijke bloemen. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste trends om je te inspireren.

  1. Organische vormen

In 2023 zien we een trend richting organische vormen in de tuin. Denk aan ronde vormen in plaats van rechte lijnen, zoals bijvoorbeeld een ronde vijver of een organisch gevormde border. Door organische vormen toe te voegen aan je tuin, creëer je een natuurlijke en speelse uitstraling.

  1. Kleurrijke bloemen

Kleurrijke bloemen zijn altijd populair in de tuin, maar in 2023 zien we vooral veel bloemen in felle kleuren zoals rood, oranje en geel. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde tulpen of dahlia’s. Door deze kleurrijke bloemen toe te voegen aan je tuin, creëer je een vrolijke en levendige sfeer.

  1. Eetbare tuinen

In 2023 blijft de trend van eetbare tuinen doorzetten. Steeds meer mensen willen hun eigen groenten en fruit verbouwen en daarom zien we steeds vaker moestuinen in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een moestuinbak maken of je kunt groenten en fruit laten groeien in potten. Door een eetbare tuin toe te voegen aan je tuin, creëer je niet alleen een mooie, maar ook een nuttige tuin.

  1. Terrasverwarming

In Nederland kan het in de avond nog best koud zijn, ook in de zomer. Daarom zien we in 2023 een trend richting terrasverwarming. Er zijn verschillende soorten terrasverwarming op de markt, van heaters tot vuurkorven. Door terrasverwarming toe te voegen aan je tuin, kun je ook ’s avonds buiten genieten van je tuin.

  1. Natuurlijke materialen

Net als bij interieurtrends blijft ook in de tuintrends de trend van natuurlijke materialen doorzetten. Denk aan materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan. Deze materialen passen perfect bij een natuurlijke en organische tuin. Je kunt deze materialen verwerken in je meubels, maar ook in je accessoires, zoals manden en potten.

Dit zijn slechts enkele tuintrends die we in 2023 gaan zien. Natuurlijk kun je deze trends combineren en aanpassen aan je eigen smaak en stijl. Hopelijk hebben deze trends je geïnspireerd om je tuin een update te geven dit jaar!

Vond je dit een toffe blog? Check dan ook onze Lifestyle Trends, Fun Trends en Hoe je het best kunt squatten!

Gemaakt door Designuur.nl - Meer info? Mail gerust!