De tuintrends van 2023 staan in het teken van het creëren van een natuurlijke en ontspannende ruimte! Daardoor zul je veel materialen moeten gebruiken die in de natuur voorkomen, zoals steen, hout en planten. Benieuwd hoe je dat doet en helemaal voldoet aan de tuintrends van 2023? Lees dan snel verder.

De Tuintrends voor 2023

Een van de belangrijkste tuintrends van 2023 is zoals eerder benoemd dat je zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Dit ga je dus ook zeker veel terug zien in 2023! Op deze manier creëer je namelijk een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Naast natuurlijke materialen kun je ook rekening houden met de volgende tuintrends:

Tuinmeubelen van rotan of wicker

Natuurlijk ogende tuin met rotan stoel

In het verleden werd dit vaak als wat achterhaald gezien, maar als we het hebben over de tuintrends voor 2023 zijn rotan en rieten tuinmeubelen weer helemaal terug! Deze materialen passen namelijk perfect in de trend om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Je kunt dit goed combineren met een stenen vloer of terras. Daarnaast is het ook veel comfortabeler dan je zou denken, dat is ook een van de redenen dat een rotan of wicker tuinmeubel zeker niet mag ontbreken in jou tuin.

Tuintrend 2023: unieke waterpartijen

Een andere tuintrend van 2023 is het gebruik van unieke waterpartijen. Dit kan een mooie vijver met vissen zijn of een fontein waarbij het water trapsgewijs naar beneden stroomt. Het is belangrijk dat de waterpartij goed past bij de rest van je tuin. Als je bijvoorbeeld veel steen in je tuin hebt, kan het mooi zijn om dat ook in je waterpartij te gebruiken. Zo creëer je een plek van rust en ontspanning in je eigen tuin! En wist jij toevallig dat rotan tuinmeubelen super leuk staan bij een mooie waterpartij? Op die manier voldoet jou tuin volledig aan de tuintrends voor 2023!

De leidende tuintrend van 2023: veel groen en aardse kleuren

We hebben het al vaker benoemd maar de tuintrend waar je voor 2023 iniedergeval rekening mee moet houden is dat je veel groen en aardse kleuren gebruikt. Zo creëer je een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je je één zult voelen met de natuur (iets waar de tuin natuurlijk oorspronkelijk voor is bedoeld). Dit kun je bijvoorbeeld doen door je schutting of tuinhuisje in een mooie groene kleur te schilderen of door aardetinten te kiezen voor je kussens, ook dit zal weer erg goed staan in combinatie met rotan tuinmeubels en een mooie vijver.

Gedurfde trend: Integratie van Feng Shui principes

Feng Shui is een principe dat al eeuwenlang bekend is in Azië en dat nu ook steeds meer in de westerse wereld wordt toegepast. Bij dit principe gaat het erom een evenwicht te creëren in je huis of tuin, zodat je een plek van rust kunt creëren. Dit kan door aandacht te besteden aan de plaatsing van bepaalde elementen, maar ook door het gebruik van Feng Shui kleuren, materialen en vormen.

Als je er zeker van wilt zijn dat jou tuin helemaal aansluit bij de laatste tuintrends van 2023, is het aan te raden om te kiezen voor een totale integratie van Feng Shui principes. Dit vergt wel enige kennis, maar het kan zeker lonen! Door Feng Shui principes toe te passen in je tuin creëer je een plek waar je je volledig kunt ontspannen en waar je jezelf op je gemak zult voelen.

Tuindesign 2023

Natuurlijk zijn er nog veel meer tuintrends voor 2023, maar dit waren de belangrijkste! Wil je meer weten over de nieuwste woon en design trends? Bekijk dan ook onze andere blogs, zo vertellen we je graag meer over de beste interieurtrends voor 2023 en hoe je de ligging van je tuin bepaald.

Gemaakt door Designuur.nl - Meer info? Mail gerust!