Welkom in de wonderlijke wereld van het inrichten van een kleine babykamer! Het hebben van beperkte ruimte betekent niet dat je hoeft in te leveren op stijl en functionaliteit. In deze creatieve blogpost delen we inspirerende tips en ideeën om van een kleine babykamer een gezellige en praktische ruimte te maken waar zowel jij als je kleintje dol op zullen zijn. Dus pak je meetlint en laten we aan de slag gaan!

8 handige tips voor de kleine babykamer

 1. Denk slim met meubels: Kies voor meubels die multifunctioneel en ruimtebesparend zijn. Overweeg een commode met ingebouwde opbergruimte of een wieg met lades eronder. Een compacte schommelstoel met bijpassende voetenbank kan ook een waardevolle toevoeging zijn.
 2. Verticaal opbergen: Maak optimaal gebruik van de verticale ruimte in de kamer. Monteer zwevende planken aan de muur voor het opbergen van boeken en decoratieve items. Hang een hangende opbergorganizer aan de binnenkant van de kastdeur om extra ruimte te creëren voor luiers, rompertjes en andere benodigdheden.
 3. Licht en helder: Gebruik lichte kleuren op de muren en in het interieur om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken. Denk aan zachte pasteltinten of neutrale kleuren. Goede verlichting is ook essentieel. Kies voor sfeervolle verlichting zoals een schattige wandlamp of een hanglamp met dimfunctie.
 4. Slimme opbergoplossingen: Maak gebruik van opbergmanden, dozen en organizers om spullen netjes op te bergen. Hang bijvoorbeeld een opbergnet aan de zijkant van de wieg voor het bewaren van knuffels en speelgoed. Gebruik verticale opbergzakken aan de zijkant van de commode voor luiers en verzorgingsproducten.
 5. Wanddecoratie: Maak gebruik van de muren om de babykamer op te fleuren. Hang schattige prints, foto’s of een gepersonaliseerd letterbord op. Overweeg ook het gebruik van muurstickers met thema’s als dieren, sterren of bloemen om een speels en levendig element toe te voegen.
 6. Optische illusie: Creëer een gevoel van ruimte door gebruik te maken van optische illusies. Hang een grote spiegel op om de kamer groter te laten lijken en meer licht te reflecteren. Kies voor transparante raambekleding, zoals lichte gordijnen of jaloezieën, om natuurlijk licht binnen te laten en het ruimtegevoel te vergroten.
 7. Flexibele indeling: Denk aan de flexibiliteit van de indeling van de kamer. Kies voor meubels op wieltjes die gemakkelijk kunnen worden verplaatst wanneer dat nodig is. Creëer verschillende zones in de kamer, zoals een slaapgedeelte, een voedingshoek en een speelhoek, met behulp van tapijten, afscheidingen of decoratieve elementen.
 8. Personaliseer met liefde: Maak de babykamer persoonlijk door unieke accenten toe te voegen die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Dit kan een zelfgemaakt mobiel zijn, een collage van foto’s, handgemaakte knuffels of kunstwerken van dierbare familieleden of vrienden.

Het inrichten van een kleine babykamer hoeft geen uitdaging te zijn. Met een creatieve aanpak en slimme oplossingen kun je een knusse en functionele ruimte creëren voor je kleintje. Denk slim, maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en voeg persoonlijke accenten toe. Vergeet niet dat de liefde en zorg die je in de kamer stopt veel belangrijker zijn dan de grootte ervan. Geniet van het creëren van een speciale plek voor je kleintje om te groeien, te spelen en te dromen!

In 5 stappen je kleine babykamer inrichten

 1. Gebruik ruimtebesparende commode-oplossingen: Kies voor een commode met een opklapbaar aankleedkussen, zodat je meer ruimte hebt wanneer het niet in gebruik is. Je kunt ook een opklapbare wandcommode overwegen die gemakkelijk kan worden opgeborgen wanneer je het niet nodig hebt.
 2. Creëer een verschoningsstation op de commode: Maak een handige en georganiseerde plek voor het verschonen van je baby door het toevoegen van een opbergmand of ladeverdelers op de commode. Hier kun je luiers, doekjes, crèmes en andere benodigdheden binnen handbereik houden.
 3. Kies voor inklapbare of opvouwbare babyuitrusting: Wanneer je ruimte wilt besparen, overweeg dan om babyuitrusting te kiezen die inklapbaar of opvouwbaar is. Denk aan een inklapbare kinderwagen, een opvouwbaar babybadje of een inklapbare kinderstoel die gemakkelijk kan worden opgeborgen wanneer het niet wordt gebruikt.
 4. Gebruik de ruimte onder het bed: Maak gebruik van de ruimte onder het babybedje door lades of opbergbakken te plaatsen. Hier kun je items zoals extra beddengoed, kleding of speelgoed opbergen. Dit helpt je om de kamer opgeruimd te houden en de beschikbare ruimte optimaal te benutten.
 5. Maak gebruik van wandplanken en haken: Hang wandplanken op verschillende hoogtes aan de muur om extra opbergruimte te creëren. Gebruik ze voor boeken, knuffels, kleine decoratieve items en andere benodigdheden. Daarnaast kunnen haken aan de muur worden gebruikt om kleding, tassen en accessoires op te hangen en zo de ruimte vrij te houden.

Met deze handige tips kun je de kleine babykamer optimaal benutten en een georganiseerde en functionele ruimte creëren. Vergeet niet om te blijven aanpassen en te organiseren naarmate je baby groeit en nieuwe behoeften ontstaan. Een kleine ruimte kan grootse mogelijkheden bieden met de juiste planning en slimme oplossingen!

Is je kleine babykamer af? Check dan onze blogs over schaduwdoeken, hoe je pompoenen schildert en de kersttrends van 2024!

Gemaakt door Designuur.nl - Meer info? Mail gerust!