Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is om je interieur een update te geven. In 2023 zijn er verschillende interieurtrends waar je uit kunt kiezen, van warme kleuren tot natuurlijke materialen. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste trends om je te inspireren.

  1. Warme kleuren

Dit jaar zien we een trend richting warme kleuren, zoals rood, oranje, geel en roze. Deze kleuren brengen een gevoel van warmte en gezelligheid in je interieur en passen perfect bij de wintermaanden. Je kunt deze kleuren subtiel verwerken in je accessoires, zoals kussens, plaids en vazen, of groots uitpakken door bijvoorbeeld een muur te schilderen.

  1. Natuurlijke materialen

In 2023 blijft de trend van natuurlijke materialen doorzetten. Denk aan materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan. Deze materialen passen perfect bij een warme en gezellige sfeer en brengen een stukje natuur in je interieur. Je kunt deze materialen verwerken in je meubels, maar ook in je accessoires, zoals manden, lampen en spiegels.

  1. Mix and match

Een andere trend die we veel gaan zien in 2023 is de mix-and-match trend. Dit betekent dat je verschillende stijlen en materialen kunt combineren in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een vintage stoel met een moderne tafel, of een industriële lamp met een klassiek dressoir. Door verschillende stijlen en materialen te combineren, creëer je een persoonlijk en uniek interieur.

  1. Planten

Planten blijven ook in 2023 populair. Niet alleen brengen ze sfeer in je interieur, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Planten zuiveren namelijk de lucht en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. In 2023 gaan we vooral veel grote planten zien, zoals de Monstera Deliciosa en de Ficus Lyrata. Ook het gebruik van hangplanten en planten in groepjes blijft populair.

  1. Grafische prints

Tot slot zien we in 2023 ook een trend richting grafische prints. Denk aan prints met geometrische vormen, strepen en ruiten. Deze prints brengen een speels en modern element in je interieur en zijn gemakkelijk te combineren met andere prints en kleuren. Je kunt deze prints verwerken in je kussens, gordijnen en vloerkleden.

Dit zijn slechts enkele interieurtrends die we in 2023 gaan zien. Natuurlijk kun je deze trends combineren en aanpassen aan je eigen smaak en stijl. Hopelijk hebben deze trends je geïnspireerd om je interieur een update te geven dit jaar! Vond je dit een leuke blog? Check dan ook onze Tuintrends, Lifestyle Trends en Fun Trends!

Gemaakt door Designuur.nl - Meer info? Mail gerust!