10x leuke woonblog inspiratie! (Internationaal). Nederlandse woonblogs staan in de volgende alinea!

 1. Apartment Therapy (www.apartmenttherapy.com): Een veelzijdige woonblog met artikelen over interieurontwerp, decoratietips, huisreparaties en inspirerende huisrondleidingen. Het is een geweldige bron voor iedereen die op zoek is naar ideeën en advies voor het inrichten van kleine ruimtes.
 2. Design*Sponge (www.designsponge.com): Deze blog richt zich op creatieve interieurs, DIY-projecten en het ontdekken van unieke designideeën. Het is een platform dat design, kunst en ambacht viert en een plek waar je kunt worden geïnspireerd door creatieve mensen over de hele wereld.
 3. The Jungalow (www.thejungalow.com): Een blog van Justina Blakeney, een bekende ontwerper en auteur. The Jungalow verkent de wereld van bohemian en eclectisch wonen, met levendige kleuren, patronen en natuurlijke elementen. Het is een bron van inspiratie voor iedereen die zijn huis wil transformeren in een groen en levendig paradijs.
 4. Emily Henderson (www.stylebyemilyhenderson.com): Emily Henderson is een bekende interieurontwerper en haar blog is gevuld met prachtige ontwerpen, stylingtips en decoratietrends. Ze deelt haar expertise en geeft waardevolle inzichten in het creëren van stijlvolle en leefbare ruimtes.
 5. Coco Kelley (www.cocokelley.com): Deze blog is gericht op verfijnde en chique interieurs. Het biedt inspiratie voor het creëren van elegante en tijdloze ruimtes, samen met tips voor hosting, tafelstyling en het ontdekken van nieuwe trends in interieurontwerp.
 6. The Inspired Room (theinspiredroom.net): Een blog die draait om het creëren van een mooi en gastvrij thuis. Het biedt praktische tips, DIY-projecten en ideeën voor het inrichten van verschillende kamers. Het richt zich op het creëren van een plek waar je je gelukkig en comfortabel voelt.
 7. My Scandinavian Home (www.myscandinavianhome.com): Deze blog richt zich op minimalistisch Scandinavisch design. Het biedt inspiratie voor het creëren van een rustige en gezellige sfeer in huis, met nadruk op licht, natuurlijke materialen en functionele esthetiek.
 8. Old Brand New (www.oldbrandnew.com): Een blog van kunstenaar en designer Dabito, die zijn passie voor kleurrijke en levendige interieurs deelt. Hij combineert vintage vondsten met moderne elementen en laat zien hoe je een eclectische en persoonlijke stijl kunt creëren.
 9. The Design Files (www.thedesignfiles.net): Een Australische woonblog die zich richt op inspirerende interieurs, creatieve mensen en hedendaagse designtrends. Het biedt interviews, huisrondleidingen en tips voor het ontdekken van unieke ontwerpen.
 10. Wit & Delight (witanddelight.com): Een blog die zich richt op het vinden van balans tussen schoonheid en functie in het dagelijks leven. Het biedt inspiratie voor zowel interieurontwerp als lifestyle, met aandacht voor minimalistische esthetiek, emotioneel welzijn en het creëren van een betekenisvolle leefomgeving.

Wil je meer inspiratie van de leukste Nederlandse woonblogs? Check dan de onderstaande 5 tips!

 1. Interior Junkie (www.interiorjunkie.com): Deze blog, opgericht door Elisah Jacobs, neemt je mee in haar wereld vol kleurrijke interieurs en inspirerende interieurtips. Van huisrondleidingen tot stylingideeën en DIY-projecten, Interior Junkie biedt een mix van trends en persoonlijke verhalen.
 2. Binti Home (www.bintihomeblog.com): Op Binti Home deelt interieurontwerper en stylist Souraya Hassan haar liefde voor Scandinavisch en Marokkaans design. Met haar unieke stijl brengt ze een mix van culturen samen en laat ze zien hoe je een warme en sfeervolle ruimte kunt creëren.
 3. Stijlvol Styling (www.stijlvolstyling.com): Deze blog van interieurstylist en blogger Susanne Zum Vörde Sive Vörding richt zich op inspiratie voor een stijlvol en eigentijds interieur. Met tips, trends en DIY-projecten helpt Stijlvol Styling je om je huis om te toveren tot een persoonlijke oase.
 4. Interiorator (www.interiorator.com): Dit is de blog van Patrick Kooiman, een interieurblogger en stylist. Interiorator biedt een mix van interieurontwerp, kunst en design. Met zijn eigenzinnige stijl en humoristische schrijfstijl deelt Patrick inspirerende ideeën en opvallende interieurs.
 5. De Wemelaer (www.dewemelaer.nl): Deze blog is een platform waar liefhebbers van landelijke en brocante interieurs samenkomen. Het bevat prachtige huisrondleidingen, tips voor het stylen van je interieur en inspiratie voor het creëren van een warme en gezellige landelijke sfeer.
De leukste woonblogs

Deze Nederlandse woonblogs bieden een schat aan inspiratie, advies en creatieve ideeën om je te helpen bij het creëren van jouw ideale interieur. Of je nu op zoek bent naar een specifieke stijl, praktische tips nodig hebt of gewoon wilt genieten van mooie interieurs, deze blogs hebben het allemaal. Veel plezier met ontdekken en inspiratie opdoen!

Wat is een woonblog?

Een woonblog is mijn toevluchtsoord, mijn virtuele uitje waar ik keer op keer naartoe ga voor een dosis inspiratie, creativiteit en een vleugje persoonlijkheid. Het is mijn plek om te dwalen door de prachtige wereld van interieurontwerp, en om nieuwe ideeën op te doen om mijn eigen huis nog mooier en gezelliger te maken.

Ik bezoek een woonblog omdat het me de mogelijkheid biedt om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en me onder te dompelen in een wereld vol kleur, textuur en stijl. Het is een plek waar ik kan wegdromen bij prachtig ingerichte kamers, waar ik de nieuwste trends kan ontdekken en waar ik kan leren van experts en gelijkgestemde interieurliefhebbers.

Op een woonblog vind ik een schat aan verschillende blogs. Van roomtours die me een kijkje geven in de huizen van anderen en me laten wegdromen bij hun unieke stijlen, tot DIY-projecten die mijn creatieve sappen doen stromen en me aansporen om zelf aan de slag te gaan. Ik vind er ook tips en advies over het kiezen van de juiste kleuren, het indelen van ruimtes en het creëren van een harmonieus geheel. En niet te vergeten, ik vind er persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen die hun interieurjourney delen, wat me herinnert aan de kracht van een warm en gastvrij thuis.

Een woonblog is voor mij niet alleen een bron van informatie en ideeën, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemde zielen. Het is een plek waar ik kan delen, leren en groeien in mijn passie voor wonen en interieur. Het is een plek waar ik me geïnspireerd voel en waar ik mijn eigen persoonlijke stijl kan ontdekken en vormgeven.

Dus wanneer ik mijn favoriete woonblog bezoek, voel ik me thuis. Het is als een vriendelijke gids die me door de wereld van interieurontwerp leidt en me helpt om mijn huis om te toveren tot een plek die mijn persoonlijkheid weerspiegelt en waar ik me gelukkig voel. En dat is waarom ik keer op keer terugkom naar een woonblog: voor de inspiratie, de creativiteit en de verbinding die het me biedt. Alle pagina’s zien? Check dan onze sitemap en onze partners!

Vond je dit leuk? Check dan ook de leukste woontijdschriften, de Zweedse Fakkel of hoe je een voetbalbed maakt!